Onze paarden en pony's worden met zorg gekozen. Met een gevarieerde groep paarden en pony's hebben we voor elke ruiter de juiste match!

Paarden & pony's

Manege de Horstlinde beschikt voor iedere ruiter over geschikte paarden en pony’s. Niet alleen wat betreft formaat en ras, maar ook wat betreft het karakter en de graad van africhting. De paarden en pony’s worden met zorg gekozen. Voor de ervaren ruiter beschikken we over enkele leerpaarden die op hoog niveau in de sport hebben gelopen. Zij helpen je de fijne kneepjes van de dressuur en het springen onder de knie te krijgen.

Het welzijn van de manegepaarden en pony’s vinden we erg belangrijk. Ze gaan in koppels of kleine groepjes meerdere keren per week op de wei of in de paddock. Elk paard beschikt over een goed passend zadel en hoofdstel. Ook heeft ieder manegepaard een verzorger, die zorgt voor een regelmatige grondig poetsbeurt, de hoeven verzorgt en het paard controleert op wondjes. Zo weten we zeker dat elk paard de positieve aandacht krijgt die het verdient!

Hieronder staat een selectie van onze manegepaarden en -pony’s. Klik op één van de paarden om meer te weten te komen!

 

Manegepony’s:

Naam: Bartje
Ras: Welsh
Geslacht: Ruin
Kleur: Vos
Geboren: 2000
Hoogte: 1.16

Bartje is een van de kleinste pony’s van de manege. Hij is erg lief, maar ook heel ondeugend. Vol plezier kijkt hij uit zijn oogjes! Bartje is heel speciaal: hij is in 2016 heel erg ziek geweest en zou worden ingeslapen, maar kwam er toch weer bovenop! Terwijl we al afscheid hadden genomen, kwam ineens een verlossend telefoontje van de dierenarts: Bartje leefde nog en was weer helemaal beter! Gauw hebben wij hem opgehaald en bij de kliniek zagen we het al: Bartje was weer helemaal de oude en weer flink ondeugend. Inmiddels loopt hij zelfs weer mee in de manegelessen. Dat hadden we nooit kunnen dromen en we genieten elke dag van hem. Ping Pong is zijn grote vriend. Ze zijn samen op de manege gekomen en onafscheidelijk. Bartje is niet zo graag alleen, dan hinnikt hij heel hard naar zijn vriendjes.

 

Naam: Dino
Ras: Arabier
Geslacht: Ruin
Kleur: Vos
Geboren: 1993
Hoogte: 1.49

Dino is een heel braaf paard. Bij zijn vorige baasje liep hij op hoog niveau dressuur. Zowel beginnende als gevorderde ruiters kunnen fijn op hem rijden. Hij is de oudste pony van de manege, maar dat zou je niet zeggen als je hem ziet lopen. Hij is vlot, vooral in het bos!

 

Naam: Donnie
Ras: NRPS (kruising Arabier)
Geslacht: Ruin
Kleur: Vos
Geboren: 2006
Hoogte: 1.43

Donnie heeft veel vriendjes en vriendinnetjes op de manege. Zowel ruiters als andere pony’s kunnen het met hem goed vinden. Donnie is een leuke pony om op te rijden voor een grote groep ruiters, van de jongste beginners tot de wat grotere en handigere jeugd. Gevorderde ruiters kunnen met hem leuk dressuur rijden. Springen vindt hij heel erg leuk en kan hij goed. Hij heeft zelfs meegedaan met de FNRS Springcompetitie! In de wei staat hij samen met Juliette, want hij is als enige een beetje opgewassen tegen deze pittige dame.

 

Naam: Dushi
Ras: Onbekend
Geslacht: Merrie
Kleur: Bont
Geboren: 2006
Hoogte: 1.46

Dushi is een gevoelige en vlotte pony. Ze vindt buiten rijden erg leuk om te doen en kan ook erg goed springen. Eigenlijk is ze een heel lieve pony, maar ze houdt niet zo van drukte. Daarom doet ze met opzadelen soms een beetje boos. Ken je haar nog niet zo goed? Vraag dan een van onze medewerkers je te helpen met opzadelen. Dushi is heel sociaal en staat lekker in de wei met een groepje andere pony’s.

 

Naam: Flower
Ras: Welsh Cob
Geslacht: Merrie
Kleur: Vos
Geboren: 2002
Hoogte: 1.51

Flower is een Welsh Cob merrie. Ze kwam op de manege als jonge pony. Dat is al best een tijd geleden, en Flower heeft het nog steeds goed naar haar zin. Veel ruiters vinden haar erg leuk om op te rijden. Springen, dressuur en buitenritten, Flower kan en wil het allemaal. Meestal is ze braaf en doet ze goed haar best, maar soms heeft ze een ondeugende bui. Voor grotere kinderen en jeugd en kleine volwassenen die net beginnen met paardrijden, is ze heel erg lief. Hen leert ze paardrijden, zowel aan de longe als de eerste lessen los.

 

Naam: Juliette
Ras: Kruising Haflinger
Geslacht: Merrie
Kleur: Vos
Geboren: 2006
Hoogte: 1.40

Juliette is een leuke pony om op te rijden. Ze doet goed haar best met dressuur en vindt ook buitenrijden erg leuk. Haar grootste talent is springen. Dat vindt ze fantastisch en laat ze zelfs met de FNRS Springcompetitie op grote evenementen zien aan het publiek. Juliette is wel een pittige dame: ze plaagt graag kleine pony’s en ook op stal heeft ze een beetje een gebruiksaanwijzing. Ken je haar nog niet zo goed? Vraag dan hulp bij het opzadelen bij een van onze medewerkers.

 

Naam: Katie
Ras: Welsh
Geslacht: Merrie
Kleur: Appaloosa
Geboren: 2005
Hoogte: 1.32

Katie is een vlotte en gevoelige pony. Ze is erg leuk voor jonge ruiters die zelf rustig en ontspannen zijn. Springen vindt ze een beetje spannend, maar dat gaat wel steeds beter. Ook op stal is ze een gevoelige pony. Als je rustig bent met opzadelen, is ze heel erg lief.

 

Naam: Pepper
Ras: Onbekend
Geslacht: Merrie
Kleur: Schimmel
Geboren: 2012
Hoogte: 1.30

Pepper is samen met winnetoe in de zomer in de zomer van 2016 bij ons gekomen (Winnetoe is ondertussen een pensionpony). Ze is nog vrij jong, maar heeft al veel bijgeleerd. Voor de hele beginners nog niet geschikt. Maar bij de iets gevorderde ruitertjes is ze erg geliefd. Ze vindt alles leuk om te doen en wordt dan ook overal voor ingezet.

 

Naam: Peter Pan
Ras: Tinker
Geslacht: Ruin
Kleur: Bont
Geboren: 2005
Hoogte: 1.47

Peter Pan trekt vaak de aandacht door zijn grote vlekken, lange manen en harige sokken aan zijn benen. Het is een mooie verschijning! Peter Pan wordt ingezet voor zowel kinderen als kleinere volwassenen. In de les is hij soms een beetje ondeugend en moet je een beetje stoer zijn. Zet je hem aan het werk, dan kan hij fijn lopen. Met buitenritten is hij heel erg stoer en braaf. Voor springen heeft hij geen talent, al vind hij het wel leuk om af en toe te doen. Als hij een sprongetje mag maken wordt hij erg enthousiast.

 

Naam: Ping Pong
Ras: Welsh
Geslacht: Ruin
Kleur: Zweetvos
Geboren: 2000
Hoogte: 1.31

Ping Pong is op de manege gekomen samen met Bartje. De twee zijn sindsdien onafscheidelijk en een heel leuk stel. Ping Pong heeft al heel veel kinderen leren paardrijden. Aan de longe is hij heel erg braaf. Ook in de groepslessen heeft Ping Pong erg veel fans. Hij zit heel fijn en ook kun je goed op hem leren galopperen. Ping Pong is gewoon super leuk!

 

Naam: Pino
Ras: NMPRS (Minishetlander)
Geslacht: Ruin
Kleur: Roan
Geboren: 4 mei 2005
Hoogte: 0.80

Pino is de kleinste pony van de manege. De meeste kinderen zijn te groot om op hem te rijden. Hij loopt dan ook niet mee in de groepslessen. Als knuffelpony en wandelpony is hij wel heel geliefd. De allerkleinsten mogen soms op hem rijden. Dat vindt hij altijd leuk. Pino is een echte toverbal die in de zomer een heel andere kleur heeft dan in de winter. Ook krijgt hij in de winter een super dikke vacht!

 

Naam: Pooh
Ras: Haflinger
Geslacht: Merrie
Kleur: Zweetvos
Geboren: 1997
Hoogte: 1.45

Pooh is een lieve, maar soms een beetje ondeugende Haflinger. Kinderen die al wat handiger zijn vinden haar erg leuk. Ze valt op door haar grote, blonde voorlok. Springen vindt ze erg leuk, dan wordt ze soms wat enthousiast. Pooh is de grote vriendin van Katie. Met een groep pony’s gaan zij op de wei, maar ze zoeken toch steeds elkaar op.

 

Naam: Romar
Ras: Onbekend
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Geboren: 1998
Hoogte: 1.27

Romar is een erg populaire kinderpony. Ze rijdt fijn en vindt alles leuk om te doen. Kinderen van alle niveaus rijden dan ook graag op haar. Romar wordt ook gebruikt voor de longelessen. Begin je net met paardrijden, dan is de kans groot dat je op haar mag. Rijd je net in de groep? Dan kan ze in galop wel wat ondeugend zijn. Op stal is ze erg lief.

 

Manegepaarden:

Naam: Barino
Ras: KWPN
Geslacht: Ruin
Kleur: Vos
Geboren: 2006
Hoogte: 1.72

Barino is een zoon van Tarina. Barino is een erg grappig paard. Als hij blij wordt, maakt hij heel bijzondere geluiden! Springen vindt Barino heel erg leuk, maar ook wel een beetje spannend. Dat maakt het erg leuk om naar hem te kijken. Ook van buitenrijden wordt Barino blij. Dressuur vindt hij wel wat moeilijk. Op stal is Barino een schatje.

 

Naam: Driekus
Ras: Onbekend
Geslacht: Ruin
Kleur: Zwartbont
Geboren: 1998
Hoogte: 1.68

Driekus is een heel vriendelijk en enthousiast paard. Hij past zich goed aan aan het niveau van de ruiter. Bij beginners doet hij heel braaf zijn best, maar word je wat handiger, dan probeert Driekus je graag een beetje uit. Dat leidt soms tot heel grappige situaties, wanneer Driekus bijvoorbeeld ineens de andere kant uit gaat. Driekus is op stal een erg braaf paard en vindt buiten rijden en springen erg leuk om te doen. Voor een handige ruiter is Driekus ook een fijn dressuurpaard, maar je moet dan wel hard werken.

 

Naam: Duke
Ras: KWPN
Geslacht: Ruin
Kleur: Bruin
Geboren: 24 juni 2008
Hoogte: 1.70m

Duke staat alweer een paar jaar op de manege. Toen hij bij ons kwam was het een echt dressuurpaard. Hij heeft Z dressuur gelopen. Van springen snapte hij niks. Ondertussen heeft hij het springen goed onder de knie. In 2017 is hij zelfs mee geweest naar de springcompetitie. Met rijden gedraagt hij zich af en toe nog als een jong paard. Voor de echte beginners is hij dan ook niet geschikt. Bij de ruiters die al wat meer ervaring hebben is hij erg gelieft.

 

Naam: Galloway
Ras: Iers Warmbloed
Geslacht: Ruin
Kleur: Zwartbruin
Geboren: 1998
Hoogte: 1.80

Galloway is een heel goed leerpaard. Hij is altijd braaf (maar zeker niet saai!) en liep vroeger op een heel hoog niveau! Tijdens zijn sportcarrière liep hij 3-sterren eventing (dat is hetzelfde niveau als de Military in Boekelo). Hij is dus een erg veelzijdig paard waar je als ruiter veel van kunt leren. Ook volwassenen die nog moeten leren rijden, rijden vaak op Galloway – zo lief is hij!

 

Naam: Patron
Ras: Trakehner
Geslacht: Ruin
Kleur: Zwart
Geboren: 2000
Hoogte: 1.71

Patron komt uit Duitsland en heeft op zeer hoog niveau dressuur gelopen. Nu staat hij bij ons, en daar zijn we erg blij mee! Veel mensen rijden graag op hem. Aan zijn bijzondere gangen moeten de meeste ruiters even wennen. Als springpaard is hij niet bijzonder getalenteerd, maar hij doet wel goed zijn best en vindt het ook leuk. Ook buitenritten vindt hij leuk.

 

Naam: Porthos
Ras: KWPN
Geslacht: Ruin
Kleur: Bruin
Geboren: 1997
Hoogte: 1.68

Porthos is een van de oudste paarden van de manege. In het verleden is hij springpaard geweest en heeft hard gewerkt in zijn jonge jaren. Helaas mag hij door een oude blessure niet meer springen. Buiten rijden doet hij het liefst. Dressuur heeft hij wat moeite mee, motiveer hem een beetje en hij wil graag voor je werken. Hij loopt niet meer mee in de gevorderde dressuurles.

 

Naam: Tarina
Ras: KWPN
Geslacht: Merrie
Kleur: Vos
Geboren: 2000
Hoogte: 1.64

Tarina is een pittige dame. Ze is niet zo groot, maar wel vlot en ze gooit haar benen hoog de lucht in. Ze is een veelzijdig paard dat vooral plezier beleeft aan dressuur en buitenritten. Springen vindt ze best leuk, maar ook een beetje spannend. Dan moet de ruiter haar een beetje overtuigen. Houd haar tussen andere paarden een beetje in de gaten, want dat vindt ze niet altijd fijn. Ze is de moeder van Barino.

 

Naam: Viva
Ras: KWPN
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Geboren: 2002
Hoogte: 1.68

Viva is een zeer fijn te rijden merrie. Voor ze op de manege kwam, liep ze in de sport. Haar kwaliteiten heeft ze behouden, want het is tot op de dag van vandaag een heerlijk paard voor zowel springen als dressuur. Ook in het bos is ze een erg fijn paard. Viva is een best gevoelig maar heel braaf paard. Veel ruiters genieten echt van haar als ze een uurtje op haar mogen rijden! Ook op stal is ze erg lief, maar wees zelf wel rustig en vriendelijk tegen haar.

 

Naam: Zonnerante
Ras: KWPN
Geslacht: Merrie
Kleur: Vos
Geboren: 2004
Hoogte: 1.77

Zonnerante is een grote vosmerrie. Ze is niet zo aardig tegen andere paarden, maar is wel aardig voor haar ruiters! Ze is heel veelzijdig en ook heel geschikt voor de springlessen en buitenritten. Ze wordt gebruikt voor ruiters van alle niveaus en heeft een groepje échte fans. De handigste ruiters kunnen haar in de dressuur erg mooi laten lopen. Het is ook een fijn paard om op te springen. Zelfs met de FNRS Springcompetitie heeft ze dat met meerdere ruiters mogen laten zien!

Contact

Pompstationweg 83
7522 PG Enschede

Tel: +31(0)53 - 4336523
Fax: +31(0)53 - 4308911
E-mail: info@horstlinde.nl