Manege de Horstlinde is dé plek in Enschede voor iedereen met passie voor paarden!

Over Manege de Horstlinde

Manege de Horstlinde is gesitueerd in het buitengebied van Enschede-Noord, nabij de wijk De Bolhaar, de Campus van de Universiteit Twente en de Weerseloseweg. De dagelijkse leiding is in handen van Hillie Duivenkate. Zij is een gepassioneerd paardenvrouw en ex-eventingruiter. Het manegebedrijf is in haar handen sinds 1981.

Hillie stond aan de wieg van wat het bedrijf nu is: een ontmoetingsplaats voor iedereen die de paardensport een warm hart toedraagt. De manege onderscheidt zich door de bijzondere aandacht voor de paarden en een zeer gezellige en gemoedelijke sfeer. De accommodatie werd grotendeels met eigen handen opgebouwd. Het bedrijf met haar zeer complete faciliteiten werden door de FNRS beoordeeld met 4 sterren. 

Manege

Op Manege de Horstlinde kun je terecht voor paardrijlessen voor beginners en gevorderden, zowel in groepsverband als individueel. Dressuur vormt de basis van de lessen, maar er wordt ook regelmatig gesprongn of buiten gereden in de prachtige omgeving van de manege. Op de manege worden vele activiteiten georganiseerd, waaronder dressuur- en springwedstrijden volgens het FNRS-systeem, deelname aan de landelijke Zitcompetitie en poets- en zadellessen voor beginnende ruiters en/of hun ouders. Wij zijn een manege voor zowel kinderen (vanaf 7 jaar) als volwassenen.

  • FNRS 4-sterren manege
  • Gediplomeerde instructeurs
  • Veel verschillende paarden en pony’s
  • Van beginner tot gevorderd

Manege de HorstlindeInformatie over onze paardrijlessen


Pensionstalling

Ook voor pensionstelling kun je terecht op Manege de Horstlinde. Op de manege ben je verzekerd van de beste zorg voor je paard, goede begeleiding en uitstekende faciliteiten. Een gezellige groep pensionklanten zorgt voor voldoende aanspraak. Voor dressuur en springen kom je niets tekort met o.a. een springwei, een 20×60 buitenmanege en een 20×40 binnenmanege die vrijwel altijd beschikbaar is. Houden jij en je paard van buiten rijden? Een prachtig bos om de hoek leent zich voor de mooiste buitenritten van de omgeving!

[list line=”yes” style=”style2″]

  • De beste zorg voor je paard
  • Volpension incl. uitmesten en weidegang
  • Uitstekende faciliteiten
  • Gezellige groep pensionklanten

[/list]

Pensionstal De HorstlindeWat bieden we jou en je paard?

Faciliteiten

Manege de Horstlinde beschikt over uitgebreide faciliteiten, waaronder twee binnenbakken, een 20×60 buitenrijbaan, een springwei, diverse weides en paddocks, een longeercirkel en een stapmolen. Ben je benieuwd naar onze accommodatie?

» Faciliteiten

Activiteiten

Op de manege worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Voorbeelden daarvan zijn onderlinge spring- en dressuurwedstrijden, speciale buitenritten, de CBR-cursus, deelname aan de landelijke FNRS Zitcompetitie en poets- en zadellessen.

» Activiteiten

De BARrage

In onze gezellige foyer De BARrage kun je onder het genot van een hapje of een drankje kijken naar de lessen in de kleine binnenmanege, of napraten met je groepsgenoten. In de zomer kun je gebruik maken van ons heerlijke terras. Meer weten over De BARrage?

» De BARrage

FNRS

Manege de Horstlinde is door de FNRS (Federatie Nederlandse Rijscholen) beoordeeld met 4 sterren. Dat betekent dat onze instructie, paarden, bedrijfsvoering, veiligheid en accommodatie in orde zijn! Lees meer over de FNRS en het Veiligheidscertificaat.

» FNRS ****

Contact

Pompstationweg 83
7522 PG Enschede

Tel: +31(0)53 - 4336523
Fax: +31(0)53 - 4308911
E-mail: info@horstlinde.nl