FNRS Ruiterbewijs

Op Manege de Horstlinde kun je een leuke en leerzame opleiding (“leer buitenrijden met plezier”) volgen om veilig en verantwoord buiten te rijden. Iedereen vanaf 10 jaar met een geldig FNRS Ruiterpaspoort kan deelnemen aan deze opleiding. Tijdens de opleiding doorloop je verschillende fases, waarmee je stapsgewijs wordt opgeleid voor het behalen van het FNRS Ruiterbewijs.

Het FNRS Ruiterbewijs is een opleiding waarmee je met een pasje kunt aantonen dat je op een veilige en verantwoorde manier kunt deelnemen aan het verkeer en weet hoe je je moet gedragen tijdens een buitenrit. Het FNRS Ruiterbewijs is erkend door verschillende natuurgebieden, wat je zonder pas niet mag betreden met een paard.

De opleiding bestaat uit drie delen. Via het Certificaat Buiten Rijden (CBR) 1 en het CBR 2, stroom je door naar het laatste onderdeel van de opleiding voor het FNRS Ruiterbewijs. Bij alle examens hoort zowel een theorie-examen als een praktijkexamen. In ieder praktijkexamen komt onder andere een een obstakeloefening en een verkeerstoets voor. De examens worden natuurlijk steeds iets moeilijker, om jou zo goed mogelijk voor te bereiden voor deelname aan het verkeer.

Heb jij al een ruiterbewijs of koetsiersbewijs van een andere instantie? Ook dan kun je deelnemen aan deze opleiding. Jouw kennis van de verkeersregels wordt weer opgefrist, net zoals de algemene kennis over het paard en zijn eigenschappen.

FNRS CBR Ruiterbewijs

FNRS Ruiterbewijs 2015

In 2015 biedt Manege de Horstlinde alle drie onderdelen voor het FNRS Ruiterbewijs aan. Voor elk van de drie onderdelen geldt dat de lessen en examens plaatsvinden op zondagen. Voor CBR1 en CBR2 zijn er drie lessen en één examendatum. CBR3 bestaat uit vier lessen en een examen. De lessen vinden plaats op zondagmiddag.

CBR 1 (vanaf 10 jaar en tenminste F4 met één promotiepunt)
Lessen: Zondag 1 maart, 15 maart, 29 maart
Examen: Zaterdag 11 april
Kosten: € 110,- (inclusief de beide boeken)

CBR2 (vanaf 11 jaar en in het bezit van CBR1)
Lessen: Zondag 26 april, 17 mei, 31 mei
Examen: Zaterdag 13 juni (onder voorbehoud)
Kosten: € 80,-

CBR3 (vanaf 12 jaar en in het bezit van CBR1 en CBR2) 
Lessen: Zondag 23 augustus, 6 september, 20 september, 27 september
Examen: Zondag 4 oktober (onder voorbehoud)
Kosten: € 100,- + € 60,- examengeld (inclusief premie voor 2 jaar verzekering)

Let op: neem je ruiterpaspoort mee naar de eerste les en bovendien naar het examen! Ben je nog niet in het bezit van een FNRS Ruiterpaspoort? Je paspoort kan tijdens de eerste les worden aangevraagd.

Meedoen aan het FNRS Ruiterbewijs

Aanmelden is mogelijk telefonisch of aan de bar op de manege. Rijd jij niet op Manege de Horstlinde en ben je geïnteresseerd in het volgen van de CBR-cursus? Neem dan contact met ons op.


 

ruiterbewijs-01Leer buitenrijden met plezier

Bij Manege de Horstlinde kun je vanzelfsprekend ook het FNRS handboek “Leer buitenrijden met plezier” krijgen. In dit boek staat alles wat je moet weten voor CBR1, CBR2 en het FNRS Ruiterbewijs, maar ook als je deze opleiding niet wil doen staat dit boek boordevol nuttige informatie voor het buitenrijden. Informeer ernaar bij de bar!

Contact

Pompstationweg 83
7522 PG Enschede

Tel: +31(0)53 - 4336523
Fax: +31(0)53 - 4308911
E-mail: info@horstlinde.nl