Op Manege de Horstlinde staat je paard écht goed!

Pensionstalling Enschede

Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw trouwe vriend? Manege de Horstlinde biedt pensionstalling voor allerlei soorten paarden en ruiters. Met onze stalling op basis van volpension, uitstekende faciliteiten en een prachtig buitengebied is zowel de sportruiter als recreatieruiter bij ons aan het juiste adres. De manege wordt geleid door Hillie Duivenkate. Zij is paardenmens in hart en nieren en leidt het bedrijf met een bijzondere aandacht voor het paard.

Manege de Horstlinde is gevestigd in het buitengebied van Enschede-Noord. Ons terrein ligt net buiten de bebouwde kom van Enschede, in de nabijheid van de Campus van de Universiteit Twente en de Weerseloseweg. Een prachtige locatie voor het beoefenen van de paardensport!

Faciliteiten van Manege de Horstlinde

Wanneer je je paard stalt op Manege de Horstlinde in Enschede, kun je gebruik maken van alle faciliteiten. Dat wil zeggen dat je vrijwel de hele dag door de beschikking hebt over een ruime indoor binnenbak (20×40 meter) en een all-weather buitenrijbaan (20×60 meter). Daarnaast beschikken we over een springwei (in het zomerseizoen), stapmolen, longeercirkel, binnen- en buitenwasplaats en solarium. Vanzelfsprekend beschikt de manege ook over diverse paddocks en weides. Alle pensionklanten krijgen de beschikking over een eigen zadelkast. Deze staat in een zadelkamer die buiten openingstijden van de manege is afgesloten met een alarm. Tot slot is Manege de Horstlinde gesitueerd in een prachtig buitenrijgebied. Het bos begint letterlijk om de hoek en is autoluw.

 • Ruime box voor jouw paard of pony
 • Binnenmanege, buitenmanege en springwei
 • Diverse weides en paddocks
 • Longeercirkel en stapmolen
 • Wasplaatsen en solarium
 • Een eigen zadelkast
 • Prachtige buitenritten om de hoek

Zorg voor je paard

Natuurlijk kies je voor je paard alleen voor de beste plek. Manege de Horstlinde zorgt goed voor je paard. De paarden krijgen 2x per dag brokken, 2x per dag hooi (paarden op vlas 3x per dag) en bovendien nog een smakelijk tussendoortje. Ook verzorgen wij het uitmesten en opstrooien van je stal.

De manege beschikt over diverse paddocks en weides. De weides zijn geopend zo lang het weer het toelaat. In het winterseizoen kun je gebruik blijven maken van de paddocks. Als je dat wil, kunnen we op werkdagen jouw paard voor je in de wei of paddock zetten. Daarbij bepaal je zelf (in overleg met andere pensionklanten) of je paard alleen staat, in een koppeltje of in een kleine groep.

Op de manege is 24 uur per dag iemand aanwezig. De eigenaren van de manege hebben meer dan 40 jaar professionele ervaring met paarden. Zij staan altijd voor je klaar met hun vakkennis en advies en houden de gezondheid van je paard goed in de gaten.

Bij de stalkosten inbegrepen is één groepsles in de week. Deze wordt gegeven op vrijdagavond en is behalve gezellig ook erg leerzaam. Inentingen en ontwormingen worden centraal geregeld. Kosten voor hoefsmid, veearts, ontwormingen en aanvullende zaken zijn voor eigen rekening.

 • Voeren, opstrooien en uitmesten
 • Buitenzetten op werkdagen (op verzoek)
 • Centrale inenting en ontwormingen
 • Aandacht voor de gezondheid van je paard
 • Inclusief één groepsles per week

Ook een fijne plek voor jou!

Manege de Horstlinde is ook een fijne plek voor jou als pensionklant. Onze pensionklanten vormen samen een gezellige groep die voor elkaar klaarstaat en regelmatig samen gaat rijden. Onder lestijden van de manege is de foyer met bar (De BARrage) altijd geopend. Daar kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Voor pensionklanten kennen we ruime openingstijden. Je bent van harte welkom bij je paard op werkdagen van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 08:00 tot 17:00.

 • Gezellige groep pensionklanten
 • Fijne plek voor recreatieruiter én sportruiter
 • Hapjes, drankjes en gezelligheid in De BARrage
 • Ruime openingstijden voor pensionklanten

Lijkt dit jouw toekomstige stal?

Ben je enthousiast geworden over Manege de Horstlinde en denk je erover je paard te stallen op onze pensionstal? Kom gerust eens langs! Je bent van harte welkom binnen de openingstijden van de manege. Wil je zeker weten dat er iemand aanwezig is die je meer informatie kan geven en bovendien kan rondleiden op ons bedrijf? Maak dan eerst een afspraak.

» ContactBel of kom langs voor meer informatie.

Contact

Pompstationweg 83
7522 PG Enschede

Tel: +31(0)53 - 4336523
Fax: +31(0)53 - 4308911
E-mail: info@horstlinde.nl