Onze paarden en pony's worden met zorg gekozen. Met een gevarieerde groep paarden en pony's hebben we voor elke ruiter de juiste match!

Paarden & Pony's

Manege de Horstlinde beschikt voor iedere ruiter over geschikte paarden en pony’s. Niet alleen wat betreft formaat en ras, maar ook wat betreft het karakter en de graad van africhting. De paarden en pony’s worden met zorg gekozen. Voor de ervaren ruiter beschikken we over enkele leerpaarden die op hoog niveau in de sport hebben gelopen. Zij helpen je de fijne kneepjes van de dressuur en het springen onder de knie te krijgen.

Het welzijn van de manegepaarden en pony’s vinden we erg belangrijk. Ze gaan in koppels of kleine groepjes meerdere keren per week op de wei of in de paddock. Elk paard beschikt over een goed passend zadel en hoofdstel. Ook heeft ieder manegepaard een verzorger, die zorgt voor een regelmatige grondig poetsbeurt, de hoeven verzorgt en het paard controleert op wondjes. Zo weten we zeker dat elk paard de positieve aandacht krijgt die het verdient!

Hieronder staat een selectie van onze manegepaarden en -pony’s. 

Manegepony’s:

Donnie

Naam:Donnie
Ras:NRPS (kruising Arabier)
Geslacht:Ruin
Kleur:Vos
Geboren:2006
Hoogte:1.43

Donnie heeft veel vriendjes en vriendinnetjes op de manege. Zowel ruiters als andere pony’s kunnen het met hem goed vinden. Donnie is een leuke pony om op te rijden voor een grote groep ruiters, van de jongste beginners tot de wat grotere en handigere jeugd. Gevorderde ruiters kunnen met hem leuk dressuur rijden. Springen vindt hij heel erg leuk en kan hij goed. Hij heeft zelfs meegedaan met de FNRS Springcompetitie! In de wei staat hij samen met Juliette, want hij is als enige een beetje opgewassen tegen deze pittige dame.

Dushi

Naam:Dushi
Ras:Onbekend
Geslacht:Merrie
Kleur:Bont
Geboren:2006
Hoogte:1.46

Dushi is een gevoelige en vlotte pony. Ze vindt buiten rijden erg leuk om te doen en kan ook erg goed springen. Eigenlijk is ze een heel lieve pony, maar ze houdt niet zo van drukte. Daarom doet ze met opzadelen soms een beetje boos. Ken je haar nog niet zo goed? Vraag dan een van onze medewerkers je te helpen met opzadelen. Dushi is heel sociaal en staat lekker in de wei met een groepje andere pony’s.

Flower

Naam:Flower
Ras:Welsh Cob
Geslacht:Merrie
Kleur:Vos
Geboren:2002
Hoogte:1.51

Flower is een Welsh Cob merrie. Ze kwam op de manege als jonge pony. Dat is al best een tijd geleden, en Flower heeft het nog steeds goed naar haar zin. Veel ruiters vinden haar erg leuk om op te rijden. Springen, dressuur en buitenritten, Flower kan en wil het allemaal. Meestal is ze braaf en doet ze goed haar best, maar soms heeft ze een ondeugende bui. Voor grotere kinderen en jeugd en kleine volwassenen die net beginnen met paardrijden, is ze heel erg lief. Hen leert ze paardrijden, zowel aan de longe als de eerste lessen los.

Juliette

Naam:Juliette
Ras:Kruising Haflinger
Geslacht:Merrie
Kleur:Vos
Geboren:2006
Hoogte:1.40

Juliette is een leuke pony om op te rijden. Ze doet goed haar best met dressuur en vindt ook buitenrijden erg leuk. Haar grootste talent is springen. Dat vindt ze fantastisch en laat ze zelfs met de FNRS Springcompetitie op grote evenementen zien aan het publiek. Juliette is wel een pittige dame: ze plaagt graag kleine pony’s en ook op stal heeft ze een beetje een gebruiksaanwijzing. Ken je haar nog niet zo goed? Vraag dan hulp bij het opzadelen bij een van onze medewerkers.

Katie

Naam:Katie
Ras:Welsh
Geslacht:Merrie
Kleur:Appaloosa
Geboren:2005
Hoogte:1.32

Katie is een vlotte en gevoelige pony. Ze is erg leuk voor jonge ruiters die zelf rustig en ontspannen zijn. Springen vindt ze een beetje spannend, maar dat gaat wel steeds beter. Ook op stal is ze een gevoelige pony. Als je rustig bent met opzadelen, is ze heel erg lief.

Ping Pong

Naam:Ping Pong
Ras:Welsh
Geslacht:Ruin
Kleur:Zweetvos
Geboren:2000
Hoogte:1.31

Ping Pong heeft al heel veel kinderen leren paardrijden. Aan de longe is hij heel erg braaf. Ook in de groepslessen heeft Ping Pong erg veel fans. Hij zit heel fijn en ook kun je goed op hem leren galopperen. Ping Pong is gewoon super leuk!

Pino

Naam:Pino
Ras:NMPRS (Minishetlander)
Geslacht:Ruin
Kleur:Roan
Geboren:4 mei 2005
Hoogte:0.80

Pino is de kleinste pony van de manege. De meeste kinderen zijn te groot om op hem te rijden. Hij loopt dan ook niet mee in de groepslessen. Als knuffelpony en wandelpony is hij wel heel geliefd. De allerkleinsten mogen soms op hem rijden. Dat vindt hij altijd leuk. Pino is een echte toverbal die in de zomer een heel andere kleur heeft dan in de winter. Ook krijgt hij in de winter een super dikke vacht!

Romar

Naam:Romar
Ras:Onbekend
Geslacht:Merrie
Kleur:Bruin
Geboren:1998
Hoogte:1.27

Romar is een erg populaire kinderpony. Ze rijdt fijn en vindt alles leuk om te doen. Kinderen van alle niveaus rijden dan ook graag op haar. Romar wordt ook gebruikt voor de longelessen. Begin je net met paardrijden, dan is de kans groot dat je op haar mag. Rijd je net in de groep? Dan kan ze in galop wel wat ondeugend zijn. Op stal is ze erg lief.

Manegepaarden:

Driekus

Naam:Driekus
Ras:Onbekend
Geslacht:Ruin
Kleur:Zwartbont
Geboren:1998
Hoogte:1.68

Driekus is een heel vriendelijk en enthousiast paard. Hij past zich goed aan aan het niveau van de ruiter. Bij beginners doet hij heel braaf zijn best, maar word je wat handiger, dan probeert Driekus je graag een beetje uit. Dat leidt soms tot heel grappige situaties, wanneer Driekus bijvoorbeeld ineens de andere kant uit gaat. Driekus is op stal een erg braaf paard en vindt buiten rijden en springen erg leuk om te doen. Voor een handige ruiter is Driekus ook een fijn dressuurpaard, maar je moet dan wel hard werken.