Paardrijlessen

Op Manege de Horstlinde in Enschede worden dagelijks paardrijlessen verzorgd, zowel privé als in groepsverband en op verschillende niveaus. Al onze instructeurs zijn zeer ervaren en beschikken over de benodigde diploma’s. De meeste lessen worden gegeven in groepsverband. Ze worden gegeven in kleine groepen, zodat iedere ruiter voldoende individuele aandacht krijgt. De meeste groepen bestaan uit 6 tot 8 ruiters.
Iedere instructeur en iedere les heeft zijn eigen karakter. Houd je van buitenritten en rijd je het liefst de hele zomer in het bos, of ben je juist dol op dressuur? In overleg met onze instructeurs is er vast een les te vinden die past bij jouw wensen.

Lestijden

  • Maandag: ca. 15:00 tot 22:00
  • Dinsdag: ca. 15:00 tot 22:00
  • Woensdag: ca. 13:00 tot 22:00
  • Donderdag: ca. 15:00 tot 23:00
  • Vrijdag: ca. 15:00 tot 22:00
  • Zaterdag: ca. 09:00 tot 18:00
  • Zondag: ca. 10:00 tot 13:00

Longeles

Beginnende ruiters, zowel kinderen als volwassenen, beginnen bij ons aan de longe. Dit is een lange lijn die bevestigd is aan het hoofdstel van je paard. De instructeur staat in het midden van de rijbaan, en je paard loopt rondjes om hem of haar heen. De instructeur controleert de snelheid en richting van het paard, zodat jij je kunt concentreren op het ritme, je zit en je balans. Naarmate je wat vaker gereden hebt, ga je steeds meer zelf doen. Als je uiteindelijk het ritme te pakken hebt, ga je los rijden (zonder longe) en stuur je je paard zelf gecontroleerd door de bak. Heb je de basis eenmaal onder de knie? Dan is het mogelijk om in een groepsles te gaan rijden.
Lees meer…

Groepsles

De groepslessen worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. Zo rijdt iedere ruiter in een groep die bij hem of haar past. We hebben lessen voor kinderen, tieners en volwassenen. In tegenstelling tot sommige andere maneges maken wij geen onderscheid tussen pony’s en paarden. In sommige lessen worden zowel paarden als pony’s gebruikt, waardoor je als lange puber prima op een paard kunt rijden of als kleine volwassene op een pony. Je hoeft dus niet te kiezen, en afwisselen kan ook.
Tijdens de groepslessen is aandacht voor verschillende disciplines van de paardensport. De basis is de dressuur, maar er wordt ook regelmatig gesprongen en er worden heerlijke buitenritten gemaakt. Ook gymnastiek, carrousel, behendigheid en paardenvoetbal behoren tot de mogelijkheden. Zo houden we de lessen lekker afwisselend, zeker voor de jeugd.

Privéles

Wil je graag méér aandacht voor jouw specifieke vragen en wensen? Overweeg dan privéles te nemen bij één van onze instructeurs. In privélessen kunnen zij aandacht besteden aan specifieke leerdoelen en aan elk gewenst discipline. Individuele paardrijlessen worden gegeven aan kinderen en volwassenen en zowel op manegepaarden als op eigen paarden. Wil je graag lessen met je eigen paard? Het maakt niet uit of je paard bij ons gestald staat of dat je met je paard van buitenaf naar de les komt.
Wil je graag een afspraak maken voor een privéles, of ben je benieuwd naar de tarieven? Informeer ernaar aan de bar in onze foyer, bel ons, of maak een afspraak met de gewenste instructeur.

Proefles

Kun je al paardrijden en wil je graag gaan rijden op Manege de Horstlinde? Maak dan een afspraak voor een proefles. Een instructeur beoordeelt je niveau en kiest samen met jou een les waarin jij je thuis gaat voelen.

Studenten

Studenten hebben op Manege de Horstlinde een eigen avond waarop gelest wordt. De organiserende vereniging is D.R.V. Hippocampus, de studenten-paardrijvereniging van de Universiteit Twente. Studenten van Saxion en de Universiteit volgen met hun sportkaart lessen tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast organiseren ze elk jaar diverse activiteiten, waaronder paardrijweekenden, onderlinge wedstrijd, een landelijke studentenwedstrijd en een kerstgala. Meer informatie is te vinden op hun website.

Speciale Lessen

Voor de liefhebbers vinden er op wekelijkse basis speciale lessen plaats. Zo is het voor zowel kinderen als volwassenen mogelijk om mee te rijden in één van de carrousel-groepen en worden er wekelijks springlessen gegeven voor alle leeftijden. Wil je met jouw eigen groep graag een speciale les of extra lange buitenrit doen? Informeer naar de mogelijkheden bij je instructeur!
Lees meer…