Buitenritten

Manege de Horstlinde heeft een geweldige locatie voor liefhebbers van buitenritten. De straat waaraan de manege gevestigd is komt uit op het zandpad. Het bos ligt dus letterlijk om de hoek! Zonder veel asfalt tegen te komen kun je vanaf de manege urenlang buiten rijden. Veel groepslessen gaan gedurende het buitenrij-seizoen (grofweg april tot en met september) dan ook graag en vaak naar buiten.

Naast deze buitenritten met de lessen worden regelmatig extra buitenritten georganiseerd. Met Pasen en Pinksteren worden traditioneel lange buitenritten georganiseerd voor de meer ervaren jeugd en volwassenen. Daarnaast worden soms spontaan extra buitenritten ingepland. Wil je op de hoogte blijven, volg dan onze Facebook-pagina.

Extra buitenrit met je groep

Wil je graag met je groep een keer een extra lange buitenrit maken? Ook dat is mogelijk. Plan gerust een datum in met je instructeur.

Buitenritten voor ruiters van buitenaf

Rijd je niet op Manege de Horstlinde, maar ben je op zoek naar een adres in Enschede waar je eenmalig een mooie buitenrit kunt maken? Wanneer je over voldoende rij-ervaring beschikt, is dat geen enkel probleem. Eén van de mogelijkheden is om mee te rijden met één van onze groepen. Wil je graag een buitenrit maken met je eigen vrienden? Ook dat is mogelijk. Houd rekening met de volgende voorwaarden:

  • Wij bieden alleen buitenritten onder begeleiding van één van onze instructeurs. Het huren van paarden voor een rit zonder begeleiding is niet mogelijk.
  • Alle deelnemers dienen te beschikken over voldoende rijervaring. Dit wordt beoordeeld door één van onze instructeurs.
  • Het dragen van correcte en veilige kleding, waaronder goed schoeisel (rijlaarzen of jodphurs met minichaps) en een goedgekeurde veiligheidscap (CE-markering EN-1384), is verplicht.
  • Buitenritten zijn vanaf mei mogelijk (mits de weersomstandigheden dit toelaten).

Wil je graag een afspraak maken voor een buitenrit? Neem gerust contact met ons op.